logo portalu

Gołębie
Porady dla hodowców gołębi

Zamknięta szczelina podniebna

Re: Zamknięta szczelina podniebna

Postautor: opal » sob 05 mar 2011, 19:33

Witam.Jeżeli złożą do połowy czerwca to nie robię z tego tragedii.Jednak zdarza się,że 2 czy 3 pary jajek zniesione przez dobre ptaki po tym terminie podkładam pod mamki.Pozdrawiam.
opal

Postautor: wsciekly4405 » sob 05 mar 2011, 22:13

opal pisze:Witam.Jeżeli złożą do połowy czerwca to nie robię z tego tragedii.Jednak zdarza się,że 2 czy 3 pary jajek zniesione przez dobre ptaki po tym terminie podkładam pod mamki.Pozdrawiam.

jeśli do połowy czerwca niosą jajka to koniec lęgów w sierpniu a ja 1 sierpnia nie mogę mieć nie latających młodych pozdrawiam
wsciekly4405

Postautor: wsciekly4405 » sob 05 mar 2011, 22:23

tak wiem dużo o hodowli zdrowych gołębi,od 10 lat nie chorowały mi gołębie to samo za siebie chyba mówi.Wszystkiego nie wie nikt
wsciekly4405

Postautor: opal » ndz 06 mar 2011, 13:34

Witam.Moim zdaniem Ty po prostu opanowałeś pewne prawidłowe zasady hodowli.Masz dobry,suchy gołębnik,masz sprawną wentylację,prawidłowo karmisz,nie nadużywasz chemii ,prowadzisz ostrą selekcję i to wystarczy.Ptaki są zdrowe.Jednak ja jestem jak małe dziecko,które jest ciekawe świata i bez przerwy pyta "dlaczego".Ja też tak pytam bez przerwy.I niczego, nigdy nie przyjmuję na wiarę.Muszę zrozumieć dany mechanizm i bez przerwy pytam i szukam odpowiedzi .Dlaczego mam tak postępować a nie inaczej.Jestem w tym nieraz bardzo upierdliwy i niejeden wet przeze mnie osiwiał.Jednak trafiają się nieraz ludzie,z którymi porozumiewam się w kilka minut.Wystarczy gest,dwa słowa i wiem,że spotkałem pokrewną duszę.Taki jest Tomek Stenzel,Piotrek Widomski ,Janek Śliwowski,Lajos Szabo,Sebastian Lewandowski i kilku innych.Zrobię wszystko by takich jak ja pisało na tym forum jak najwięcej.Pozdrawiam.
opal

Poprzednia

Wróć do leczenie